Maailmassa on monta ihmeellistä tarinaa, mutta joskus totuus on taruakin ihmeellisempää. *** Tämä on yksi niistä tositarinoista, joissa riittää ihmettelemistä. *** Näytelmän tapahtumat alkavat Suomi nimisessä oikeusvaltiossa sijaitsevan maailman toimivimmaksi kaupungiksi julistautuneen Helsinki nimisen kunnan sosiaali- ja terveystoimialan Koskelan omahoitotarvikejakelupisteessä, mutta leviävät vähitellen ympäri rakasta isänmaatamme tuhansien aurinkojen loistaessa. *** Pääosan esittäjän rooli lankeaa itseoikeutetusti virkavastuun mukaisesti Jan Vapaavuorelle. *** Merkittäviä sivuosia näyttelevät parhaiden kykyjensä mukaisesti Sanna Vesikansa, Juha Jolkkonen, Leena Turpeinen, Timo Lukkarinen, Juha Ahonen, Sami Sarvilinna, Olli Huuskonen, Kristian Sinkkonen, Timo Siekkinen, Markku Silen ja koko Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan virkamieskunta. *** Ulkopuolisina tarkkailijoina vuorottelevat mm. eduskunnan oikeusasiamies, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Valvira, oikeuskansleri, Helsingin hallinto-oikeus, Sosiaali- ja terveysministeriö, tietosuojavaltuutettu, Helsingin poliisilaitos ja poliisihallitus. *** Vapaavuoren häivyttyä viiden vuoden kuluttua vanhenevaa virkavastuutaan pakoon olympiakomitean suojiin uudeksi pääroolin esittäjäksi on pyrkinyt ja päässyt Juhana Vartiainen, joka vastaa elokuusta 2021 lähtien kaikesta Helsingin kaupungin toiminnasta ja erityisesti siitä, että kaupunki noudattaa lakia kaikessa toiminnassaan. *** Nimeltä mainitsemattomalta kaltoinkohdellulta vakavasti muistisairaalta avuttomalta vanhukselta on riistetty kansalaisoikeudet, eikä hänelle ole syrjittynä jätetty tässä näytelmässä osaa eikä arpaa, vaipoista puhumattakaan. *** Subjektiivisen objektiivisena kertojana on hänen omaishoitajansa. *** Näytelmän käsikirjoitus perustuu Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan omahoitotarvikejakelussa keksittyyn mielikuvitukselliseen ideaan, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa. *** Tarinassa esille tuodut virkamiesten lainvastaiset teot tai vanhusten kaltoinkohtelut eivät ole herättäneet kiinnostusta kaupungin luottamusmiehissä eikä tutkivassa journalismissa.

5.9.21

JOULUKUU 2020: Maailman toimivimman kaupungin hra pormestari

 

Pormestari Vapaavuoren tekemisistä ja sanomisista on riittänyt mediassa paljon kirjoittelua. Olen lähettänyt monelle toimittajalle tiedoksi oman kokemukseni hänen toiminnastaan.

 

9.12.2020

Yliopistotutkimus vanhuksien oikeudellisista ongelmista

Katsoin ihmeissäni päivän Hesarista ilmoitusta, jossa yliopistojen tutkijat kysyvät, olenko kokenut oikeudellisia ongelmia ja pyytävät aiheesta tarinoita ikääntyviltä.


No, toden totta! Ei voisi lähemmäksi osua, kun tutkijat kysyvät mm. minkälaisia oikeudellisia ongelmia minulla on ja miten olen yrittänyt saada niihin ratkaisuja.

- Onko oikeuksiani loukattu esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelussa?

- Olenko joutunut kaltoinkohdellun uhriksi?

- Olenko hakenut apua ja jos, niin mistä?

Lähetän tietysti tammikuussa kertomukseni Helsingin yliopistolle ja Itä-Suomen yliopiston hyvinvointioikeuden instituutin johtajalle.


 

18.12.2020

Maailman toimimattomin kaupunki

Nyt on neljä kuukautta kulunut siitä, kun eduskunnan oikeusasiamies kehotti Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialaa lähettämään minulle korjaamansa omahoitotarvikejakelua koskevat ohjeensa ja muutkin pyytämäni asiakirjat. Ei ole postia näkynyt. Alkaa yhä enemmän tuntua siltä, että Helsingin kaupunki ei noudata oikeusvaltioperiaatetta, koska se kieltäytyy toimimasta ylimpien laillisuutta valvovien viranomaisten määräysten mukaisesti.

Koronan toinen aalto jyllää pahasti, etenkin pääkaupunkiseudulla. Meillä se tietää tiukan karanteenin jatkumista ainakin pitkälle kevääseen. Helsingin kaupunki ei edelleenkään ole ollut meihin riskiryhmäläisiin minkäänlaisessa yhteydessä koko koronan aikana. Se ei ole esimerkiksi tiedustellut, tarvitsisimmeko jotakin apua.

Mutta Helsinkihän on maailman toimivin kaupunki – ainakin, jos kysyisimme sitä Jan Vapaavuorelta. Emmepä taida kysyä.



18.12.2020

Kaikki ihmiset eivät ole pahoja

Kun emme ole saaneet vaippoja Helsingin kaupungilta, olemme tilanneet ne Fenno-kaupasta. Syksyllä saimme tietää, että tämä hyvin palvellut firma lopettaa myynnin yksityishenkilöille. Tilasimme vielä viimeisenä tilauksena suuren määrän vaippoja. Firman asiakaspalvelusta kerrottiin, että varastoon jäi vielä kuusi laatikollista vaippoja (324 kpl). He kysyivät, otammeko ne myös. Vastasin, että antaa tulla vaan. Emme puhuneet mitään hinnoista, mutta vähitellen ymmärsimme, että Mediplast Fenno Oy lahjoitti ne meille. Tämän firman hyväsydämisyyteen verrattuna Helsingin kaupungin nipottajat ovat suoraan sanottuna paskamaista porukkaa. 


<< EDELLINEN     ALKUUN    SEURAAVA >>



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

@Vapaavuori @sannavesikansa @JuhaJolkkonen @Timo_Lukkarinen @LeenaTurpeinen @filsdeproust @helsinginsote